Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindeskolan visade upp sig med mässa

Med musik, bakelser, hockeyskott och en massa information genomförde Lindeskolan sin gymnasiemässa idag i Lindesberg Arena.

Annons
Gymnasiemässan. David Langarap och Jesper Holmkvist pluggar teknikvetenskap. - Nu gör vi cad-ritningar, berättar killarna från sin mässmonter.

Stora gymnastikhallen i arenan hade fyllts med mässmontrar där de olika gymnasieprogrammen på Lindeskolan presenterade sig. Inbjudna var elever i grundskolan med föräldrar och så var förstås mässan även öppen för intresserad allmänhet.

Och utbudet på mässan var stort. Lindeskolan erbjuder elever ett brett utbud av både högskoleförberedande och yrkesförberedande program. Totalt finns det 14 nationella program på skolan.

Ellen Andersson, Martin Nordström och Linnea Sanfridsson informerade ett av de olika programmen, om vård och omsorgsprogrammet.

- Det är en bra och bred utbildning som kan leda till många olika yrkesval, berättade Martin som efter utbildningen jobbar som undersköterska.

Det estetiska programmet bjöd på scenshow med musik. Restaurang- och livsmedelsprogrammet serverade bakelser. Med elever på idrottscollege kunde man testa att skjuta slagskott på ishockeymål. Teknikprogrammet demonsterade hur cad-ritningar ska konstrueras. Det är bara ett axplock av allt man kunde göra och ta del av på mässan.

Den stora frågan för många av grundskoleeleverna är förstås vilket gymnasieprogram de ska läsa. Inte alltid ett så enkelt beslut.

- Jag har inte bestämt vad jag ska läsa, men det blir ett program i Lindesberg hade jag tänkt, säger Alfred Björk, årskurs 9.

- Nej, jag har inte en aning om vilket program det blir på gymnasiet. Men jag har ju tid att tänka än, säger Ellen Hjelmberg, årskurs 7.

Mer läsning

Annons