Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindlövens IF har skulder på 147 000

Ishockeyklubben Lindlövens IF har skulder till Bergslagens kommunalteknik på drygt 147 000 kronor. Bland annat handlar det om obetalda fakturor för tidigare isläggning i Lindehov hösten 2010.

Annons

– Vår ekonomi är ett bekymmer, säger klubbens ordförande Henry Nordlund. Framförallt är det intäkts-sidan som är ett problem.

Efter att ha skickat betalningspåminnelser till klubben tog BKT kontakt med Henry Nordlund för att höra varför inga pengar kommit.

– Jag tänkte ringa men Bergslagens kommunalteknik hann före mig, säger hockeyklubbens ordförande.

Ishockeyklubben räknar med att kunna betala skulderna till BKT innan nästa säsong börjar. Per Björkengren, anläggningsansvarig vid BKT och Henry Nordlund har diskuterat saken och är överens.

Förlustsäsong

– Vi accepterar klubbens önskemål att betala innan nästa säsong, säger Björkengren. Om så inte sker får vi ta den frågan då. Vi hanterar det här ärendet i samråd med Lindesbergs kommun, vars tjänstemän jag informerat inofficiellt.

Lindlöven har spelat i division 1 sex säsonger. De fem första gick med överskott. Däremot ser det ut att bli ett minus för den gångna säsongen.

Publiken sviker

– Den gångna säsongen tappade vi i snitt hundra åskådare per match. Det gör 5 000 kronor i bortfall varje gång. Jämfört med för några år sedan har publiken på hemmamatcherna halverats.

Henry Nordlund ser flera möjliga orsaker till det minskade intresset. En är det stora utbudet av ishockey på tv. Han menar också att framgången för Lindes volleybolldamer, Lif Lindesbergs handbollsherrar och tillkomsten av Lindesberg arena påverkat ishockeyintresset negativt.

– Vi har inget kommunalt bidrag, säger Lindlövens ordförande. Däremot står kommunen för driften av Lindehov. Vi vill ha ett avtal med kommunen om Lindehov, som innebär att det spolas is redan andra veckan i augusti. Nu har vi och de andra klubbarna i kommunen varit utan avtal i två år.

Mer läsning

Annons