Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lions firade med Lindesbergs seniorer

Lions firar födelsedag genom Världslionsdagen. Många klubbar gör det med kaffekalas för kommunens seniorer. I Lindesberg firades Lions 97:e födelsedag på det sättet i församlingshemmet i Lindesberg under torsdagseftermiddagen.

Annons
KAffepaus. Raija Glatz från Lions Club Christina serverar kaffe och Hyttsextettens Margareta Seger hade en pratstund med Göran Hagerberg. Foto: Michael Landberg

Det var fullt till sista plats, cirka 120 gäster hade lockats av Lions Club Lindesberg och Lions Club Kristina som tillsammans med Svenska kyrkan arrangerade firandet. För 97 år sdan startade Lions i USA och 1948 var det dags för första organisationens intåg i Sverige och i Stockholm.

– Den första Lionsklubben i Europa har jag fått lära mig säger Thommy Eriksson.

På scenen i församlingshemmet fanns Hyttsextetten, en del i Guldsmedshyttans musikkår. Kaffe varvades med musik under de två timmar festen pågick. Hyttsextetten inledde första passet med Engelbrektsmarschen som följdes av bland annat lindesbergaren Uno Karlssons Gånglåt från Lövskalmen i centrala Linde där han bodde. Ett område bakom före detta Sandströms som i folkmun också benämns Golanhöjden.

Arvid Fribergs Vid Lindesjöns strand, Leif Pepparn Petterssons Regementskamrater och Blinde Petters Gånglåt från Guldsmedshyttan var andra lokala mässingsblåsinslag.

– Jag lockas hit av blåsmusiken. Det är att uppleva gamla minnen. Innan jag kom till Linde spelade jag i Frälsningsarméns blåsorkester, berättar Göran Hagerberg.

Mer läsning

Annons