Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lions ger 100 000 till Nyckelfonden

Lions Lindesberg skänker 100 000 kronor till Nyckelfonden.
- Pengarna går till forskning inom USÖ, säger Bengt-Göran Karlsson, president i Lions Lindesberg.

Annons
Lions club i Lindesberg skänker 100 000 till Nyckelfonden. Bosse Anderson, ordförande i Nyckelfonden, Florry Hallbergsson, stiftelseansvarig, Bengt-Göran Karlsson, president för Lions Club i Lindesberg och Lasse Eriksson också från Lions.

Det var torsdagens eftermiddag som Nyckelfonden, som är Stiftelsen för Medicinsk Forskning vid Universitetssjukhuset i Örebro, tog emot 100 000 kronor från Lions Club Lindesberg.

- Vi har fått in en hel del pengar och vi anser att Nyckelfonden är något bra att ge pengar till. Vi hoppas nu att denna gåva kan komma väl till nytta och att den kan ge möjligheter att bedriva någon typ av forskning på våra sjukhus i Örebro Läns lansting, säger Bengt-Göran.

Från hösten till nu har Lions skänkt sammanlagt 186 000 kronor till olika ändamål, bland annat då till Nyckelfonden och till Fillippinerna.

- Vi samlar in pengar via olika aktiviteter lokalt i Lindesberg och har också mottagit arv från privatpersoner, berättar Bengt-Göran.

- Vi är mycket glada och tacksamma att vi får ta emot denna generösa gåva från Lions Lindesberg, säger Florry Hallbergson, ansvarig för Nyckelfonden, i ett pressmeddelande

- Pengarna kommer stärka den medicinska forskningen för våra länsinvånare. Vi på Nyckelfonden vill givetvis passa på att propagera för att flera föreningsverksamheter tar liknande initiativ.

Nyckelfonden

Nyckelfonden som är Stiftelsen för Medicinsk Forskning vid Universitetssjukhuset i Örebro gör det möjligt att bedriva patientnära klinisk forskning. Detta medför i sin tur att anställda vid sjukhuset har möjlighet att utveckla sina forskningsambitioner och att nyrekryteringen underlättas. Forskningsrönen kommer patienten till godo med förfinade operationstekniker, bättre undersökningsmetoder och mer precisa diagnoser.

Mer läsning

Annons