Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusskylt håller på att trimmas in

I måndags tändes den ljusreklamskylt som Egeryds Fastigheter AB monterat på parkeringshuset vid järnvägsstationen i Lindesberg. Ljusstyrkan var bländande när mörkret fallit.

Annons
Parkeringshuset vid resecentrum.

 – Vi drog ner ljusstyrkan i onsdags. Vi kommer att fortsätta justera för att hitta rätt lägen i förhållande till befintligt dagsljus. Det är meningen att skylten ska sprida ljus och värme i centrum mot Flugparken, säger Fanny Ardesjö på Egeryds Fastigheter i Lindesberg.

Ljusstyrkan går att ställa i olika lägen och med tidstyrning för att ta hänsyn till dagsljus och mörker. Inledningsvis lyser den dygnet runt.

Kommunens trafikingenjör Mats Lidestig hade fått ett antal telefonsamtal inledningsvis i veckan av invånare som reagerat på skyltens ljusstyrka.

Han avsåg att via Trafikverket få rekommenderade ljusvärden för skyltar i trafikmiljöer . Dessutom att prata med Egeryds så att alla i slutänden blir glada och upplysta på rätt sätt.

När man svänger på huvudleden söderifrån genom centrum mot stationen möts man av skylten. Det är många oskyddade trafikanter i området som rör sig till och från bussar. I synnerhet på kvällar och tidigt på dagen då det i denna årstid är mörkt.

Mer läsning

Annons