Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lofthusen kan få tre nya våningar

En ny leverantör av stomsystem gör att det kan bli en förhöjning med tre våningar av lofthusen vid Granvägen. Styrelsen för kommunala fastighetsbolaget har gett klartecken för bolaget att fortsätta arbeta med det nya förslag som tagits fram den senaste månaden.

Annons

– Det känns positivt, säger Libos fastighetschef Roger Sixtensson.

I början av februari sade styrelsen nej till ett förslag om en påbyggnad av lofthusen med två våningar och cirka 20 lägenheter. Det blev för dyrt.

Styrelsen ville dock inte begrava projektet utan Lindesbergsbostäder skulle ta fram handlingar för ett anbudsförfarande. Men så blir det inte.

I stället har totalentreprenören Byggform gjort en analys tillsammans med sina leverantörer. Arbetet har bland annat lett till att Byggform har hitta ten annan leverantör av stomsystem i trä.

Tre i stället för två

– Det nya förslaget innebär en påbyggnad med tre i stället för två våningar, säger Sixtensson. Därmed blir totalkostnaden per lägenhet mellan 15 och 20 procent lägre jämfört med det förra förslaget. Det nya förslaget omfattar drygt 30 lägenheter.

En fråga som måste klaras ut omgående är huruvida den nuvarande detaljplanen tillåter en påbyggnad med tre våningar. Libo kommer att kontakta Bergslagens miljö- och byggförvaltning i dagarna.

Tar fram prislapp

– Om den gällande planen inte tillåter det här projektet måste vi se om det är värt att göra en planändring och hur lång tid en sådan process tar.

Nu ska Byggform ta fram ett nytt skarpt riktpris. När detta är gjort ska frågan bollas tillbaka till styrelsen för ett beslut. Roger Sixtensson hoppas att ett beslut kan tas i augusti.

Mer läsning

Annons