Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokal julkonsert i Lindesberg arena

Årets julkonsert i Lindesberg arena får lokal prägel med artister som Martin Almgren och Christoffer Sjögren. Dessutom kommer sångerskan Maria Johansson från Örebro att uppträda.

Annons
Gästartist. Det blir lokal prägel på årets julkonsert i Lindesberg arena. Dessutom kommer sångerskan Maria Johansson från Örebro.

Den 16 december är det dags för julkonsert i Lindesberg arena. Men det blir inte ett påkostat arrangemang som förra årets då ”Familjens julkalas” med artister som Darin, Ola, Timoteij och Playtones besökte arenan. I stället väljer arenabolaget att satsa lokalt.

– Vi tror att det är många som har det lite knapert i juletid och därför inte kan köpa dyra biljetter. Det här blir något för alla till en rimlig prisnivå, säger Linda Andersson, chef för Lindesberg arena.

Hon att det är viktigt att värna om det lokala.

– Vi ska vara stolta över det vi har här.

Lokalt band

Även det lokala bandet ”Slam Jam” kommer att vara med och stå för underhållningen. Det blir också aktiviteter för barnen och julbord för den som önskar.

Både Martin Almgren och Christoffer Sjögren deltog i galan som hölls i arenan i början av september, men Linda Andersson ser ingen risk att publiken har tröttnat på dessa sångare.

– Den respons vi fick efter galan var att det hade räckt med de lokala artisterna. De fick också väldigt stort genomslag i arrangemanget på Loppholmen i samband med Lindemarken.

Linda Andersson hoppas att julkonserten kan locka minst 400 besökare. Hela arenan kommer inte att användas utan det blir en scen i mindre skala, och med plats för en publik på cirka 1 000 personer.

Kan bli en fortsättning

Om man kommer att fortsätta att satsa på lokala jularrangemang även i fortsättningen kan Linda Andersson inte svara på. Arrangörerna av julkalaset ville gärna återkomma redan i år och även en annan dans- och julgala har funnits med i diskussionerna.

– Men det är viktigt att fundera på vilken publik vi vill vända oss till och vilken ekonomisk situation de har. Det är klart att vi ska ha stora shower också, men jag tror inte på flera sådana produktioner varje år.

Mer läsning

Annons