Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lösning i sikte för mobil klinik

Redan för en månad sedan var det tänkt att den mobila tandklinik som ska ersätta folktandvården i Storå, skulle finnas på plats. Men landstingets planer stötte på oväntade problem när det gällde placeringen. Nu ser det dock ut som om en lösning kan komma.

Annons

– Jag vill inte säga för mycket i det här läget. Men jag och vår projektledare har tillsammans med kommunala tjänstemän varit i Storå och tittat på nya alternativ. Nu ska vi rita ett förslag och lämna till kommunen, så får vi se vad de säger, berättar tandvårdsdirektör Bengt Sjödin.

– Vi vill kunna leverera vård till de 1500 patienter vi har i området och genom förseningen har vi naturligtvis tappat tid.

Bengt Sjödin vågar dock inte sia om när frågan om placeringen av kliniken är helt klar. Han är däremot helt klar på att det kommer att bli en lösning.

– Vi stötte på en del oväntade problem, konstaterar han och jämför med Pålsboda där det gick smidigare.

Fem gånger 15 meter

Problemet är att den trailer som kliniken inryms i kräver en yta på cirka fem gånger 15 meter där det också går att lösa anslutningar till vatten, avlopp och el samt datakommunikation. Dessutom behövs tillgång till toaletter och omklädningsrum i någon angränsande byggnad, eftersom trailern saknar sådana.

Mer läsning

Annons