Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lucka 1: Läskfontän

Premiären av årets levande julkalender klarades av i snålblåst och regn. Ett 60-tal personer slöt upp på Rådhustorget för att ta del av den.

Annons

En viss förväntan anades bland besökarna som samlats för att se vad som doldes bakom första luckan. Ett förväntansfullt litet mummel lät sig också höras när läskflaskor med tillhörande stubiner ställdes upp framför Spruthuset. De ”exploderade” i tre cola-fontäner efter att Stefan Jansson slagit på gonggongen och deklarerat dagens datum. Sedan tog Matilda Asserholt och Oscar Ellwin över uppmärksamheten när de framförde en finstämd melodi medan vädrets makter obarmhärtigt bjöd på allt annat än julstämningsväder.

Det är tredje året

Lindesbergs levande julkalender genomförs. Intresset har varit stort sedan starten och många har varit på plats oavsett väderlek för att se vad som döljer sig ”bakom luckan”. I fjol var också hela 147 personer inblandade i de 24 luckorna. Hur många och vilka som deltar i årets kalender är än så länge höljt i dunkel, precis som det ska vara. Men nu är alltså första luckan öppnad och den signeras Asselholt, Ellwin och Fredrik Falknäs.

Årets julkalender filmas och läggs ut på Youtube varje kväll. Dessa filmsnuttar kommer att kunna nås via na.se/lindesberg. Torsdagens klipp filmades av Rolf Karlsson.

Mer läsning

Annons