Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luften gick ur skolkampsmöte

Luften gick helt ur mötet i matsalen i Ramshyttans skola. Samtidigt blev alla glada. Förslaget att lägga ned småskolorna i Lindesbergs kommun är struket.

Annons
Orättvis obalans . – Det är orimligt att skära ned på för- och grundskola och bestraffa dem när det är gymnasieskolan som spränger alla gränser, säger Snorre Hermansson (V). Han var kritiskt till det fria valet i gymnasieskolan i allmänhet och mot idrottscollege på Lindeskolan i synnerhet.

Ramsbergsborna hade gått man ur huse i tisdags kväll för att rädda sin skola från nedläggning.

I händerna hade de papper med en mängd frågor och ifrågasättanden. Dessa behövde aldrig tas upp.

– Det finns inga förutsättningar för en politisk majoritet att lägga ned skolorna i Rockhammar och Ramsberg. Konkret utryckt så är de inte nedläggningshotade. Inget är bestämt än, men förmodligen får vi sänka sparkraven på skolan till 5 i stället för 10 miljoner kronor, sa Anders Ceder.

Efter det utbröt applåder i Ramshyttans skolmatsal där drygt 70-talet personer hade trängt ihop sig.

Därefter fick protestmötet i stället karaktären av kommundelsträff med allmänpolitiska frågor.

Läs mer i torsdagens NA

Återbäring. – Hur stor del av kommunens resurser får Ramsberg tillbaka? Det undrade Åsa Forsberg. Anders Ceder (S) hade inga exakta svar mer än att ju mindre en ort är desto mer per person kommer tillbaka.
Utan stöd. Kommunstyrelsens ordförande Anders Ceder (S) inledde med att tala om att det finns inte något nedläggningshot mot Ramshyttans eller Rockhamamrs skolor i årets budgetarbete.

Mer läsning

Annons