Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maktbygge tar ytterligare tid

Hellre bra och att det får ta tid än snabbt med risk för ett bräckligt resultat. Så sammanfattade Bengt Storbacka (S) läget efter valet om hur den ny politiska majoriteten kommer att se ut som ska leda kommunen.

Annons
MAkthavare. Vid torsdagens frukostmöte i Lindesberg gjordes en summering av valet, men det dröjer innan det blir klart hur den styrande majoriteten kommer att se ut i kommunen.

Detta sa Arbetarekommunens ordförande Bengt Storbacka på föreningen Företagarna och kommunens företagarfrukost på stadshotellet under torsdagsmorgonen.

– Vi socialdemokrater har bollen att skapa en stabil S-ledd ledning för kommunen. Ni måste ha respekt för att vi och partierna måste prata med varandra på ett seriörst sätt, och det tar lite tid. Senast inom två veckor räknar vi med att vara klara, säger Bengt Storbacka.

Tillsammans med Pär-Ove Lindqvist (M) delar han inriktningen att kommunen behöver både en stark stabil ledning och opposition.

Valresultatet gav inte något enkelt pussel på kommunnivå heller där bitarna faller på plats av sig själva. S, MP och V får inte majoritet om de väljer att samarbeta. Sedan tillkommer ytterligare faktorer inom S. Bland annat att nuvarande kommunstyrelsens ordförande, Anders Ceder, troligtvis blir regionråd. – Den saken har vår valberedning börjat jobba med, men även det måste ha sin gång med medlemsmöten i S-föreningarna och nomineringar, säger Bengt Storbacka.

Mer läsning

Annons