Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man på behandlingshemblev huggen två gånger

En 19-åring som var intagen på Granhults behandlingshem har dömts för grov misshandel av en annan yngling på hemmet.
Han högg den andre killen med en sax.

Annons

Det var efter att de två unga männen bråkat med varandra som 19-åringen gick och hämtade en sax. Han stoppade saxen innanför byxlinningen och gick in i rummet där den andre killen fanns.

Enligt ett vittne gick 19-åringen direkt fram till ynglingen och högg honom två gånger.

Därefter följde han upp med en rad knytnävsslag mot bröstet på sin antagonist.

Killarna var intagna på den låsta avdelningen där tillgången till saxar och knivar är begränsad.

– Vi har små papperssaxar som de intagna får låna. Jag kommer inte ihåg detaljerna, men gissningsvis var det en sax som inte hade lämnats tillbaks som han använde, säger chefen för Granhult, Kenneth Augustsson.

19-åringen dömdes mot sitt nekande och hävdade bland annat att han handlade i självförsvar. Vittnen, bilder från övervakningskameror samt den misshandlades egen berättelse talade dock mot 19-åringens version.

Den unge mannen dömdes även för ringa våld mot tjänsteman efter att ha knuffat och slagit en vårdare. Det skedde tre dagar innan överfallet med saxen och bakgrunden var ett bråk om hans tv-tittande.

Normalt får man fängelse för brott av det här slaget. Men eftersom den dömde bara var 17 år när han begick brotten klarar han sig undan med skyddstillsyn.

Förra året dömdes en annan intagen till tre års fängelse för ett mordförsök i april på en vårdare på Granhult. Vårdaren slogs medvetslös med en tung vas. Den intagne dömdes även för att ha misshandlat en annan anställd tidigare samma år.

Mer läsning

Annons