Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många klagomål på vårdcentralen

PRO höjer rösten angående vårdcentralen i Frövi. I ett brev till landstingets ordförande Marie-Louise Forsberg Fransson (S) begär de att få ett möte med henne.

Annons

PRO skriver att de det sista året ofta får höra klagomål om vårdcentralen. Det handlar om tråkigt bemötande i telefonen, om att bli ifrågasatt som patient och om okunnig personal på plats. På senare tid har flera av sköterskorna, som jobbat där länge, slutat och PRO ställer sig frågan ”varför”.

Föreningen har därför skrivit ett brev till landstingsrådet Marie-Louise Forsberg Fransson (S) där de beskriver sina iakttagelser. Man påpekar också att flera Frövibor, till följd av försämringarna, har begärt flyttning till annan vårdcentral.

PRO i Frövi har 400 medlemmar, och de vill nu ha en träff med landstingsrådet för att diskutera situationen. Initiativet välkomnas.

– Självklart vill jag höra vad de har att säga. Det är viktigt att medborgarna får föra fram sina synpunkter, säger Marie-Louise Forsberg Fransson.

– Vi vill att både positiva och negativa saker kommer oss till del. Vi ska ta till oss det här och se över om det är något systematiskt fel vi gör, eller om det är något tillfälligt.

Som politiker är hon inte chef över personalen, men ämnar att lämna synpunkterna vidare till länets vårdcentralschef KG Bartoll.

Mer läsning

Annons