Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässa ska locka till Linde

Lindeskolan visar upp gymnasieskolans program och verksamheter på lördag. Syftet är att högstadieelever ska kunna bekanta sig med Lindeskolan och förhoppninsvis lockas att gå där.

Annons
Förberedelserna och genomförandet av Lindeskolans gymnasiemässa engagerar de flesta elever och lärare på gymnasieskolan. Freja Ceimerttz, Sofi Eriksson, Simon Enström och Linnea Berg från årskurs ett på samhällsprogrammet kommer att jobba på mässlördagen.

På lördag är det andra året som en gymnasiemässa hålls i Lindesberg arena. Tidigare arrangerades Öppet hus i ordinarie lokaler en lördag om året.

– Mässa är ett annat koncept, men syftet är detsamma, att marknadsföra skolan, säger rektor Eva Boström.

Bollplan 1 är huvudmässhall. Där finns alla program representerade. Fordon och bygg finns även i anslutning till huvudentrén på utsidan.

Bollplan två kommer att användas för idrottsuppvisningar och en trappa upp där judogymnasiet har sina lokaler kommer det att pågå aktivitet hela dagen.

Underhållning och fika

Estetiska programmet kommer att stå för underhållning i mässhallen samt restaurang- och livsmedelsprogrammet från Kulinaren ser till att det finns fika. Kulinaren är den enda ordinarie skollokalen som används under gymnasiemässan. Där säljer eleverna diverse delikatesser och bakverk.

– Fördelen med mässan är att alla program finns samlade på ett ställe. Det är ett mer attraktivt sätt att visa upp skolans verksamhet på än som vi gjorde tidigare med Öppet hus, säger Eva Boström.

Mer läsning

Annons