Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässa som gav inblick i arbetslivet

Mässmingelkunskap och positiva drivkrafter, med de kunskaperna skickades eleverna på kommunens högstadieskolor och gymnasium ut på torsdagens Arbetsmarknadsmässa i Lindesberg Arena.

Annons
Populära. Magdalena Widman och Tobias Karlsson från årskurs ett på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Lindeskolan bjöd på våfflor. ”Det är jättekul, men lite stressigt”, säger Magdalena.Bild: Eleonore Lennermark

– Det här är belöningen, säger Camilla Brynte, projektledare för Entreprenörskap i skolan som tillsammans med de andra arrangörerna, Lindesbergs kommun, Bergslagens Sparbank och Arbetsförmedlingen, förberett mässan sedan september i fjol.

– Det är svårt att avgöra redan men känslan är att det blev lyckat, säger Camilla Brynte när hon strosar mellan mässborden som lockar in besökarna med godisskålar och gratisartiklar.

– Jag hoppas att de som besöker mässan ska få en aha-upplevelse och inse vad de vill plugga till eller vad de kan arbeta med.

Innan eleverna gav

sig ut i mässlokalen lyssnade de på föreläsningar, Arbetsmarknadskunskap Örebro föreläste för årskurs 8 om mässmingelkunskap och Anna Bergholtz föreläste för gymnasiet om drivkrafter.

– Det här är en bra möjlighet att se vilket håll man ska gå åt efter gymnasiet, säger Ellen Arrestad som läser ekonomiprogrammet på Lindeskolan.

Hon och klasskamraten Evelina Magnusson funderar över framtidens arbetsmarknad.

– Man ska välja en blandning av vad man tycker är roligt och var det finns jobb, säger Evelina Magnusson.

– Ja, det kanske inte alltid går att följa drömmen, även om jag tycker att man ska sträva efter det, instämmer Ellen Arrestad.

Stort intresse. Linnea Thybeck, Elias Larsson och Hossein Afifi i årskurs ett på naturprogrammet på Lindeskolan berätta om programmet för intresserade högstadieelever.

Mer läsning

Annons