Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mat och bowling drivs vidare i juni

Tidigare skulle restaurang och bowling i Lindesberg arena slå igen i månadsskiftet maj/juni. Dessa verksamheter hålls öppna juni månad ut. Det är resultatet efter förhandlingar med personalfacken.

Annons
Ökat öppethållande. Bowling och restaurang hålls öppna juni månad ut. Sedan jobbar kommunen och Egeryds fastigheter på att inför hösten ha en ekonomiskt hållbar drift av arenan.

Tidigare aviserade driftbolaget Lindesberg arena AB som ägs av Egeryds fastigheter AB att man avsåg säga upp personalen. Det gällde vaktmästeri, bowling och restaurang.

Ekonomin blöder

Anledningen är att ekonomin blöder. Enligt Per Egeryd med cirka 100 000 kronor i månaden. Då utgår han från den nivå som ger arenabolaget större driftbidrag och lägre hyra enligt ett tilläggsavtal med kommunen.

I onsdags förmiddag förhandlade arenabolaget med fackförbundet Hotell- och restarang. För ett par veckor sedan hölls förhandlingar med Fastighetsanställdas förbund. I båda fallen är personalen anställda till några dagar in i juli. Detta efter att varsel- och uppsägningstider lagts samman.

Har fått mycket kritik

- Jag har fått mycket kritik för hur jag gick ut med det här, säger Per Egeryd. Han syftar på att han gick ut med att personalen skulle sägas upp innan de och fack informerats i rätt ordning.

Efter sommaren är målet en omstart.

Under tiden får bowling och restaurang vara stängda. Städning sköts sedan tidigare på entreprenad. Det är den framtida inriktningen även för bowling och restaurang. Sommarens vaktmästeri får skötas med minimal bemanning, från tidigare tre vaktmästare till en halvtidstjänst samt jourtjänster vid behov.

Drog i nödbromsen

Redan när Per Egeryd drog i nödbromsen kontaktade han arenahallens ägare, Lindesbergs kommun.

- Jag har inga förhoppningar att vi ska ha en ny driftlösning klar tidigt i sommar, säger Egeryd.

Det pågår diskussioner mellan Per Egeryd och kommunledningen med Anders Ceder (S) samt kommunchef Christer Lenke och utvecklingschef Peter Bring.

- Det finns inget jag kan säga i dagsläget och någon tidplan vill jag heller inte spekulera om. Det måste gå så snabbt som möjligt, säger Anders Ceder.

Rörigt från första början

Han sammanfattar Lindesbergs arenas drift med att det varit rörigt från första början.

Inledningsvis och till förra hösten var driftbolaget föreningsägt.

I fjol undveks konkurs genom att Egeryds fastigheter övertog driftbolaget Lindesberg arena AB. Det tilläggsavtal som tecknades hamnade i Förvaltningsrätten och kunde inte träda i kraft. Tidigast om någon dryg månad räknar förvaltningsrätten med att behandla ärendet.

Mer läsning

Annons