Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meritor anställer 55

Meritor har anställt 55 personer som varit inhyrda och anställda av bemanningsföretag tidigare. Av de här personerna hade 30 hunnit sluta vid fram- och bakaxelfabriken.

Annons

– De här personerna har fått en tidsbegränsad anställning på högst 12 månader, säger Metalls ordförande Ulf Mattsson. Dessutom har företaget gett 19 personer, som varit visstidsanställda, fast anställning.

Anledningen till att Meritor tar tillbaka personal är att fabriken från den 1 januari 2012 tar över hela den framaxelmontering som skett i Frankrike tidigare.

”Mycket positivt”

– Vi tar över leveranserna till fabriken i Belgien från den franska fabriken, säger Ulf Mattsson. För oss innebär det här ett helt extra skift. Det är mycket positivt.

Tidigare har cirka 200 framaxlar monterats i Lindesberg per dygn. Om några veckor kommer tillverkningen att på drygt 300.

– Vad vi kan se nu kommer nivån att ligga strax under 400 bakaxlar per dygn första kvartalet nästa år, säger Metalls ordförande. Det är en normal och bra nivå. Jag tycker det ser bra ut. Marknaden har inte varit så dålig som media framhållit, säger Mattsson.

Före krisen

I dag har Meritor i Lindesberg fler anställda på kollektivsidan än vad företaget hade sommaren 2008 innan finanskrisen slog till med full kraft.

– Det kommer sällan fram. Men så är det faktiskt, säger Ulf Mattsson.

Mer läsning

Annons