Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meritor fick utrymmas

En brand i måleriet hos fordonsaxeltillverkaren Meritors fabrik i Lindesberg gjorde att hela anläggningen fick utrymmas under onsdagseftermiddagen. Inga personskador rapporteras från händelsen.

Annons
Vid halvfyratiden på onsdagseftermiddagen utbröt en brand i måleriet på Meritor i Lindesberg.

Branden utbröt vid 15.30-tiden. Strax efter klockan fyra var den släckt, men personalen fick vänta utomhus i ytterligare en kvart för att rök i lokalerna skulle hinna vädras ut.

– Troligtvis har det brunnit i ventilationsutrustningen i måleriet. Branden är släckt, men vi fortsätter att riva delar av ventilationen för att vara säkra på att det inte finns några glödbränder kvar, säger Jan Backström, inre befäl vid Nerikes brandkår.

Meritor i Lindesberg har totalt cirka ett tusen anställda. Branden inträffade strax efter det att eftermiddagsskiftet hade gått på.

– Därför var det fler personer kvar i fabriken än de som jobbar på ett skift, säger Lena Printz. Hon hade ansvar för att pricka av sin avdelning utanför anläggningen så att ingen saknades.

Förutom i måleriet var det vid den intilliggande monteringslinjen som branden märktes. Rök från måleriet trängde in till denna monteringslokal.

Personal på måleriet hade först försökt att bekämpa branden med handsläckare, men fick tillkalla räddningstjänsten.

– I produktionen står delar av monteringen still och måleriet naturligtvis medan all bearbetning är igång. Brandorsaken och hur produktionen påverkas har vi inte exakt grepp om ännu, säger personalchef Kerstin Winge. Så var läget vid 17-tiden på onsdagseftermiddagen.

Lena Printz prickade av anställda så att ingen blev kvar inomhus vid utrymningen av fabriken.

Mer läsning

Annons