Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Michael är på lyset varenda arbetsdag

Mitt mål är att alla invånare ska vara nöjda, men nu i början handlar det om att släcka gamla bränder, säger Michael Mallalieu. Sedan nyår har Bergslagens kommunalteknik tagit över installation och underhåll av de fyra Bergslagskommunernas ljuskällor på kommunala gator och platser.

Annons
Enmansverkstad. BKT sköter numera kommunala ljuskällor i egen regi. Michael Mallalieu är relativt nyanställd och servicebussen ännu nyare. Foto: Michael Landberg.

Michael Mallalieu visar en lång lista med felanmälningar. Både gamla och nya som han betar av, men häromdagen handlade jobbet om nyinstallation av gatuarmaturer på nya industriområdet i Lindesberg.

Dagen innan blev han akut engagerad i en avgrävd kabel och dessförinnan att ta reda på ett halvfärdigt arbete med en gammal stolpe som lämnats för länge sedan.

– Vi fick den här bilen den första februari, men det har varit en del inkörningsproblem i början, säger Michael Mallalieu.

Bilen är en fyrhjulsdriven Mercedes Sprinter med påbyggnad av bland annat en sky-lift och en fiffig stolpriktare. Totalvikten är över fem ton och ekipaget kostar cirka 1,7 miljoner kronor. Korgen räcker 14 meter upp i luften. Det klarar det mesta av de 16 000 kommunala belysningspunkter som finns i Lindesberg, Nora, Ljusnarsberg och Hällefors. Dessa är det meningen att Michael ska klara av att sköta.

– Vid vissa jobb måste vi förmodligen ta hjälp av någon entreprenär eller vara två, men i stort kommer jag att klara av det här, säger han.

Uppsättning av julbelysningar och kommunala granar ingår i belysningsbilens uppdrag.

Under åren har de kommunala lysena skötts på entreprenad eller av respektive kommuns elbolag tidigare. De senaste åren har det inte fungerat tillfredställande.

– Det är nog svårt att räkna på sådana här uppdrag. Jag har intrycket att pengarna inte räckt till riktigt för entreprenörerna, säger Michael Mallalieu.

Koplett arbetsplats. – Bilen är välutrustad. Förutom för jobbet med bland annat kylskåp och så att jag kan värma mat. Med en hängmatta så skulle jag till och med kunna bo i den, skämtar Michael Mallalieu.

Mer läsning

Annons