Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midnattsolsrallyt till Lindesberg

Lördagen den 20 juli stannar klassiska Midnattsolsrallyt till några timmar i Lindesberg. Banvägen utnyttjas då som parkering för följebilar och rallyekipage.

Annons
Midnattsolsrallyt 2012 Mats Jonsson, Johnny Johansson. Orsta SS8. Historic. Toyota Celica.

Det handlar om denna dags lunch- och serviceuppehåll för rallyt som enligt obekräftade uppgifter kommer att ha två specialsträckor mellan Lindesberg och in mot Örebro.

Förra året fick Lindesberg och andra kommuner förfrågningar om intresset att upplåta områden för rallyts stopp. Lindesberg önskade välkommen, men sedan har det tagit tid innan besked till slut kom.

- Inledningsvis ringde jag arrangören en gång i veckan och frågade hur det gick så de kan inte ha varit tveksamma om att vi vill att de kommer hit, säger Jesper Almlöf, exploateringsingenjör vid kommunens näringslivsavdelning.

Förhoppningsvis kommer sidoytorna vid Banvägen att hinna bli asfalterade innan Midnattsolsrallyt anländer. Redan i höstas beslutades om att skapa ytterligare parkeringsplatser längs järnvägen. Arbetet ska påbörjas när som helst.

Banvägen kommer att delvis stängas av  med ett krypkörfält öppet för passage under timmarna lunch- och depåstoppet varar.

Återstår för arrangören att söka tillstånd hos polisen och Trafikverket som äger vissa delar av marken som kommer att användas.

En besättning i en av rallyts bilar kommer att kunna äta lunch hemma denna dag. Johnny Johansson, Lindegårdens värdshus krögare, är kartläsare åt Mats Jonsson i ett av Toyotastallets historiska fabriksteam. Förra året kom ekipaget trea i Midnattsolsrallyt.

Årets Midnattsolsrally pågår den 17-20 juli och har Karlstad som utgångs- och slutpunkt för varje dags specialsträckor. 

Mer läsning

Annons