Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet öppet för samarbete åt alla håll

Miljöpartiet och vänstern i Lindesbergs kommun är intresserade av att samarbeta med andra politiska konstellationer efter valet. Men inget av partierna har haft några kontakter med vare sig den borgerliga alliansen eller socialdemokraterna.

Annons

– Vi är inte främmande för att samarbeta åt något håll, säger Bengt Evertsson (MP). Utan vi ser till var vi kan få mest grön politik. Det kan också bli så att vi inte kommer att samarbeta alls.

Vänsterns Ulf Axelsson säger att det inte kommer att bli något samarbete med de borgerliga partierna. Däremot är partiet intresserat att lyssna på vad socialdemokraterna har att säga efter den 19 september.

– Allt beror ju på hur det går i valet, säger han. Själva är vi nöjda om vi får två mandat i fullmäktige.

Vänstern samarbetade med den borgerliga alliansen till slutet av förra året, då partiet hoppade av. Trots det avbrutna samarbetet valde Bengt Evertsson, Agneta Nilsdotter och Inger Griberg att sitta kvar i kommunfullmäktige som politiska vildar. Inför stundande val kandiderar trion till fullmäktige för miljöpartiet.

– Personligen tycker jag att vi har ett bra samarbete med de före detta vänsterpartisterna, säger Pär-Ove Lindqvist (M). Men hur det blir med samarbete utanför alliansen i fortsättningen är inte klart.

Allianspartierna (C), (FP), (M) och (KD) har inte haft några diskussioner vare sig med (MP) eller (V). Men de är öppna för ett samarbete.

– Frågan kan komma upp när vi har valresultatet, säger Lindqvist.

Socialdemokraterna har den här perioden haft en valteknisk samverkan med miljöpartiet. Konkret har detta samarbete gett någon mer plats i kommunstyrelsen.

– Vi håller oss alliansfria inför valet, säger Anders Ceder (S). Det har inte förekommit några konkreta diskussioner alls med eventuella samarbetspartier.

Anders Ceder och partikamraten Arnold Bengtsson poängterar att (S) inte låst sig på något sätt när det gäller framtida samverkan med andra partier.

– Vi är öppna för alla förslag, men för att vi ska vara riktigt intresserade måste de vara till nytta för oss. säger Arnold Bengtsson.

Mer läsning

Annons