Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minskat antal besökinget som oroar

Sommarens renovering gav Energikällan 9 500 besök färre jämfört med året innan. Men det oroar inte badhuschefen Åsa Jönsson-Carlsson.– Det ligger lite över vad vi hade budgeterat med.

Annons
Nya medlemmar. Caroline Lundqvist och Joanna Allström gillar att träna på gymmet. Caroline blev medlem i höstas och Joanna är ny för i år. bild: ulrika stoetzer

89 300 besök registrerades på Energikällan under 2010. Året innan var siffran 98 800 vilket i sin tur var en liten minskning från 2008.

Men 2010 års siffror blir lite missvisande eftersom badhuset var stängt under maj och halva juni. Motionsbassängen var stängd ytterligare en månad och öppnade först i mitten av juli. Gymmet var dock öppet hela tiden.

– Så siffrorna är bra med tanke på att vi hade stängt så länge, säger Åsa Jönsson-Carlsson som har målet att ligga runt 100 000 besökare.

Fastigheten är 20 år gammal så det är ingen överraskning att det måste till större renoveringar.

I våras var det bland annat motionsbassängen som kaklades. Totalt gick renoveringen på 1,8 miljoner vilket var enligt budget.

En glädjande siffra är att intresset för gymmet, som öppnade 2007, har ökat, och i dag ligger siffran på 1 200 medlemmar.

– Vi ser framför allt fler seniorer som kommer hit och tränar.

Antalet badgäster styrs mycket av vad det är för väder, både under vintern och sommaren. En fin vinter gav till exempel färre gäster i februari.

Intresset för simskolorna är stort. I dag finns fem grupper med babysim, 13 simskolegrupper och en grupp för vuxna.

Några större renoveringar är inte planerade för det här året så tanken är att badhuset kommer att hålla öppet hela sommaren, men med lite begränsade tider.

Mer läsning

Annons