Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minus för Eslöv ger plus i Lindesberg

Por-Pac lägger ned sin tillverkning i Eslöv. Sju anställda berörs där. – Vi är inne i en konsolideringsprocess och tryggar på det här sättet sysselsättnigen i Lindesberg, säger Tomas Hartman, platschef i Lindesberg.

Annons
Koncentrerar. En vikande förpackningsmarknad leder Por-Pac att lägga ned Eslövsfabriken och enheten i Lindesberg dår därmed en starkare position i företagsgruppen. FOTO: Michael Landberg

Det var för cirka ett år sedan som det stod klart att Whirlpool flyttar produktion från Sverige till Italien. Därmed togs en kund av förpackningsmaterial bort från Por-Pac i Eslöv, en av tre enheter i företaget.

– Nedläggningen ska vara klar senast nästa halvårsskifte. Det har inte varit aktuellt med flytterbjudanden. Det finns kompetens lokalt i Lindesberg om vi skulle behöva expandera, säger Tomas Hartman.

Lindeverksamheten har bantats genom åren. Idag finns 20-talet anställda i produktionen samt ett 15-tal tjänster med central funktion.

– Nu ligger vi på rätt nivå och hoppas kunna bygga uppåt från den, säger Hartman.

Skövdefabriken ser ett bra år framför sig. Det är delvis relaterat till Volvos tillverkningsprognoser.

– Där kommer man att ha fullt upp nästa år som underleverantör till Volvo, säger Tomas Hartman.

I somras togs en ny energiförsörjning till Lindesbergsfabriken i drift. Då började grannen Linde Energi AB leverara ångvärme som tidigare producerats av Por-Pac själva av olja. Det var en affär som kunde tolkas som, att det sedan 2009 finskägda, företaget satsade på Lindesberg.

Mer läsning

Annons