Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missionshus blir mc-lokal

För ett par veckor sedan hade motorcykelklubben Sidebyside invigningsfest i det gamla missionshuset i Vedevåg. De är sedan månadsskiftet maj/juni nya hyresgäster i fastigheten.

Annons
Nya hyresgäster. Markus Kvarnlöf, Mats Gustafsson, Jan Söderholm och Ola Högblom är nya hyresgäster i Vedevågs gamla missionshus som nu blivit mc-klubben Sidebysides klubblokal.

Ortens missionsförening har inte haft verksamhet i huset på länge och fastigheten ägs av Markus Berglund på det lokala företaget Byggform.

Det finns inga sakrala spår kvar. De har kyrkan forslat bort tidigare. Under juni månad har de fyra medlemmarna i Sidebyside MC byggt om en del och målat allt inomhus. Väggen mot huset, som är vidbyggt missionshuset och är bostad, har ljudisolerats. I källaren finns plats för mekande.

Sidebyside MC är en lite mer än tio år gammal klubb i Årsunda utanför Sandviken med fem medlemmar plus Lindesbergsborna.

– Vi är medlemmar där, men ville ha en egen lokal på hemma-plan eftersom vi bor och arbetar i Lindesberg, säger Mats Gustafsson.

Det är han, tillsammans med Markus Kvarnlöf, Ola Högblom och Jan Söderholm, som är missionshusets nya hyresgäster.

Stark gemenskap

De fyra lindesbergarna har blivit kompisar på grund av sitt motorcykelintresse. De har valt ryggmärkesmodellen som föreningsform.

– Anledningen att man är med i en förening är inte märkligare med motorcyklar än en brukshundsklubb, även om gemenskapen är starkare i en mc-klubb, säger Ola Högblom.

Väcker reaktioner

Men motorcyklar i allmänhet, västar och Harley Davidson i synnerhet skapar reaktioner.

– Vi är inte blåägda och förstår att folk kan reagera negativt. De ser inte skillnad, men vi bor här, har barn, familjer och fasta jobb. Vi vill stå på god fot med alla i Vedevåg, säger Markus Kvarnlöf.

De är även medvetna om att det finns vissa klubbar som gärna lägger sig i och vill styra och ställa över andra.

Mot höstkanten planerar de att ha öppet hus för Vedevågsborna.

– Är dörren öppen är vi här och alla är alltid välkomna att titta in. Det har många gjort och de flesta reaktioner är positiva. Folk tycker vi gjort fint här inne, säger Mats Gustafsson.

Hyresvärden Markus Berglund är nöjd med att ha fått lokalen uthyrd.

– Vi har ett tills-vidarekontrakt på ett år i taget som båda parter kan säga upp utan någon särskild anledning, berättar han.

Mer läsning

Annons