Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänks för mordbrand på asylboendet i Storå

En 27-årig man misstänks för två fall av mordbrand på ett asylboende i Storå i somras.
Storå.

Annons

Natten till den 22 juni anlades en brand i ett trapphus på asylboendet. Och natten till den 3 juli tände någon eld på en barnvagn i ett annat trapphus i samma huslänga. En 27-årig man, som bodde på asylboendet, greps och anhölls i samband med barnvagnsbranden.

Efter en utredning kopplas nu mannen även till den första branden. I båda fallen uppstod det sotskador i trapphusen och enligt åklagare fanns det en ”direkt fara för andras liv och hälsa”.

Mannen var enligt polisen kraftigt berusad när han greps på natten och hade klockan 9 på morgonen 1,6 promille alkohol i blodet.

27-åringen misstänks också för att ha hotat att döda en kvinna på asylboendet om hon skulle varna andra boende för den första branden. Och när han greps några dagar senare misstänks han för att ha hotat de två poliserna som förde honom till arresten i Örebro. Så 27-åringen misstänks nu för två fall av mordbrand, olaga hot och hot mot tjänsteman.

– Mannen nekar till anklagelserna. Han häktades i juli, avtjänade sedan ett kortare fängelsestraff som han dömts till tidigare och häktades om igen förra veckan, berättar åklagare Anders Persson.

Mer läsning

Annons