Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möjlig byggstart för parhus i vår

Våra medlemmar är entusiastiska till projektet naturnära boende i Dalkarlshyttan, säger Lindesbergs golfklubbs ordförande Stefan Leskinen. Det kan vara möjligt med byggstart i vår och inflyttning senhösten 2015.

Annons
Återbebyggelse. Det har funnits bebyggelse en gång där Lindesbergs golfklubb och Libo planerar att bygga tre parhus vid golfbanans hål 2.  Bild: Roof Arkitekter

I torsdags kväll vid ett extra årsmöte sa 70 engagerade medlemmar i klubben ja till att styrelsen går vidare i projektet med tre parhus i Dalkarlshyttan. Upplägget är att golfklubben säljer cirka 5 000 kvadratmeter mark till kommunens fastighetsbolag och att Libo bygger. Libos styrelse ska fatta beslut om projektet den 18 december.

– Vårt huvuduppdrag är inte att vara markförvaltare utan driva en bra golfverksamhet för våra medlemmar. I andra hand känns det bra om vi också kan vara med och delta i en positiv utveckling i kommunen, säger Stefan Leskinen.

Golfklubben äger 120 hektar i Dalkarlshyttan, varav golfanläggningen upptar 70. På platsen bygget planeras har det tidigare funnits hus. Det finns rester av en jordkällare på platsen.

Efter Svarttjärnsvägen nära klubbens centrumanläggning ligger ett antal bostäder.

– Vi är mycket måna om att ha en dialog med våra grannar så att allt blir så bra som möjligt. Värdet på fastigheterna i Dalkarlshyttan ökar om det byggs mer, men för att inte störa under byggtiden är det tänkt att den trafiken leds in på Svarttjärnsvägen via avfarten mot Bor vid södra kyrkogården, säger Stefan Leskinen.

Lindesbergs golfklubb har cirka 850 medlemmar. Den negativa trenden hos de flesta golfklubbar har brutits och klubben har ökat medlemsantalet de senaste åren.

- Även ekonomin är på väg åt rätt håll och prognosen pekar på ett rörelseresultat på plus 2014 efter röda siffror några år, säger Leskinen. 

Mer läsning

Annons