Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möjlig vargobservation

I måndags kväll och på natten en bit in på tisdagsdygnet gjordes två oberoende observationer i utkanten av Lindesbergs tätort. Det kan ha varit en varg de båda personerna såg.

Annons

Första iakttagelsen gjordes nära hål 13 på Lindesbergs golfbana. Detta djur gick sedan i riktning västerut mot Björkasjön.

Klockan 01.40 skulle en person som bor vid Högstadieplan nära Stadsskogsskolan stänga balkondörren och såg då ett djur i gatlyktornas sken.

– Hund eller varg, frågar han sig.

Om ingen haft en lös Sibirian Husky eller schäfer lös under natten tror han att det med stor sannolikt var en varg han såg.

När djuret upptäckte sig iakttaget sprang det skyggt från platsen.

Länsstyrelsen har inte fått in några observationer på möjliga rovdjur från den aktuella natten i Lindesbergstrakten.

– Det är bra om allmänheten meddelar sådant här på rovdjursobstjänsten på vår hemsida. Vill man vara anonym finns ett skyddad val så att bara vi kan se rapporten, säger Björn Fransson på Länsstyrelsen i Örebro.

Enligt honom kan det mycket väl ha varit en fjolårsvalp som lämnat flocken som sågs härom natten. Lindesberg ligger mellan Nora- och Hebyreviren.

– Dessa djur är ofta lite vilsna innan de lärt sig hur de ska bete sig och är inte fullt så skygga som äldre vargar är, säger han.

Mer läsning

Annons