Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monica sköt hem vandringspriset

I vanliga fall brukar Monica Hjertqvist skjuta mot herrarna, men i Ramsbergsträffen ställde hon upp i damklassen eftersom hon hade chans att skjuta hem vandringspriset för gott. Och den chansen missade hon inte.

Annons
Monica Hjertqvist från Västerås var en av elva damer som ställde upp i Ramsbergsträffen i fältskytte.

I lördags arrangerades den 37:e upplagan av Ramsbergsträffen i fältskjutning. När Monica Hjertqvist, som tävlar för Råsbo PSK, kom in efter dagens sista skjutning var det med blandade resultat.

– C-klassen har gått bra, men inte A och B. Jag hade en del dåliga avfyrningar där.

C är den grövsta vapengruppen och här valde Monica att tävla i den separata damklassen. Anledningen var att hon hade chans att ta hem vandringspriset för gott. För det krävdes tre inteckningar i rad eller fem utan ordningsföljd. Monica uppfyllde båda de kraven vid en seger i år. Sedan 2005 har hon vunnit alla år utom 2007.

Seger blev det, och därmed ett vandringspris att ställa hemma på hyllan.

I A och B-klassen valde Monica bort damerna och sköt mot herrarna i stället.

– Jag skjuter alltid i den öppna klassen. Det utvecklar mig mer, säger Monica.

Damerna är i klar minoritet vid sådana här tävlingar och det tycker Monica är synd.

– Vi har ju samma förutsättningar som killarna, men intresset finns väl inte. Vi måste försöka marknadsföra oss mer, med lite tjejkvällar och annat.

Ramsbergsträffens fältskjutning fortsätter att locka många deltagare. 224 starter genomfördes och de kom deltagare så långt ifrån som Älvdalen.

– Det är ett bra arrangemang och en trevlig bana. Det är kul att gå i terrängen. Det blir lite annorlunda och det tilltalar mig, säger Monica Hjertqvist.

Herrarnas vandringspris tog Roger Svärd från Eskilstuna hem efter särskjutning.

Efter en skjutning hjälps skyttarna åt att markera träffarna. Här är det Mats Fhingal från Ramsberg som kollar tavlorna.
I den här Ramsbergstrion var det Ulf Andersson, närmast, som lyckades bäst. Han sköt bara en bom och det räckte till en sjätteplats i C-vapen klass 3. Bredvid Ulf står Mats Fhingal och Alf Söderström.

Mer läsning

Annons