Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morgonraid i Linde för världens barn

Lindesbergarna bidrog med 26 140 kronor till Radiohjälpen Världens barn när P4 Örebro var i Linde med insamlingsbössor i måndags morse under en timma. Därmed gick kommunen upp i topp i tävlingen bland länets kommuner.

Annons
Torgmöte. Peter de Bruin var en bidragsgivare från företag när radions Malin Holmberg samlade in pengar till Världens barn i Lindesberg.

Lokalradions kampanj kommuntoppen är en av många i insamlingen som slutar med tv-galan Världens barn sista helgen i oktober. På Norrtullstorget i Lindesberg fanns på måndagsmorgonen lokala organisationer som exempelvis Röda Korset och Lions med bössor.

– Alldeles nyss kom en dam med 470 kronor. Pengarna kom från tomburkar hon samlat när hon rastar sina hundar, berättar Kurt Fisk, Lions Club Lindesberg.

Lionsklubben bidrog med 10 000 kronor vid måndagsmorgonens insamling.

– Det är pengar från överskottet på senaste Lindemarken, säger Jarl Magnusson.

Nästa anhalt för Lions och Världens barn är fredagsmatchen på Lindesberg arena då insamlingen fortsätter.

– På fredag ska vi träffa eleverna på Pilkrogs skola och Rockhammars skola som samlar in pengar till Världens barn, säger Inrid Schöldström från Röda Korset. Radions insamlingstimme fortsatte senare på dagen i Nora på eftermiddagen.

Lionsherrarna hade en offensiv attityd på torget, men Peter de Bruin från Thorins begravningsbyrå behövde inte övertalas. Han kom på eget initiativ från sitt företag för att lämna ett bidrag.

Mer läsning

Annons