Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mosebacke kan bli seniorbostäder

Äldreboendet Mosebacke kan bli seniorbostäder i framtiden. Kommunala fastighetsbolaget Lindesbergsbostäder AB har fått i uppdrag att undersöka behovet.

Annons

– Libo ska skicka en intresseförfrågan i form av en enkät till boende i Vedevåg med omnejd, säger Peter Bring, kommunchef i Lindesbergs kommun. På så sätt hoppas vi få veta hur många som har behov av och är intresserade att hyra en seniorlägenhet.

Så snart som möjligt

Den beslutade undersökningen ska göras så snart som möjligt. Kommunchefen räknar med att den kommer att ta cirka en månad.

– I dag är äldreboendet i princip tomt, säger Peter Bring.

I slutet av maj 2010 föreslog socialnämnden kommunstyrelsen att undersöka om Mosebacke kan användas till något annat i fortsättningen. Nämnden föreslog kommunstyrelsen att i första hand undersöka om äldreboendet kan byggas om till seniorbostäder. Sedan dess har dock inte så mycket hänt förrän nu.

– Vi haft frågan på bordet i planerings- och utvecklingsutskottet ett par gånger, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Ceder (S). Bakgrunden är att vi vill utreda om Mosebacke går att använda till någon alternativ verksamhet.

Ett seniorboende innebär att vanliga lägenheter hyrs ut till pensionärer. I ett seniorboende finns det ingen vårdpersonal på plats.

– När enkätundersökningen är genomförd får vi ta ställning om och hur vi i så fall ska gå vidare i frågan, säger kommunstyrelsens ordförande.

I slutänden handlar det om hur mycket en ombyggnad av Mosebacke kostar.

Mer läsning

Annons