Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte om Rockhammars skola

Politikerna har kallat föräldrarna till barn på Rockhammars skola till ett möte på tisdag. Man vill ha ett samtal om kvaliteten på skolan.

Annons

I ett brev har föräldrarna bjudits in till ett förutsättningslöst samtal om skolan i byn.

– Vi vill höra vad de tycker, vad de ser som viktigast med skolan. Är det en bra skolgång eller inte? säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Linda Svahn (S).

– Vi har inte som mål att diskutera nedläggning. I det här sammanhanget är det ointressant. Vi vill prata kvalitet och höra föräldrarnas åsikter.

Utgångspunkten är att det inte finns lärare till de äldre barnen, och att en beräkning för antalet barn under de kommande åren visar på ännu färre barn.

På Rockhammars skola går sex barn i förskoleklass, fem i tvåan, fyra i trean och en elev i fyran.

Från och med januari i år går femmor och sexor på Fröviskolan. Dessa har intervjuats nyligen och det visar sig att alla utom en trivs bättre på Fröviskolan. De gillar att det finns fler kompisar, bättre arbetsro och mer utmaningar så man lär sig mer.

– Intervjuerna är gjorda med öppna frågor. Jag ser det som väldigt viktigt att det gjorts ur ett barnperspektiv. Förut har skolans framtid bara diskuterats ur de vuxnas perspektiv, säger Linda Svahn.

Mer läsning

Annons