Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motion och glädje i en salig blandning

Motion, gemenskap, glädje och så förstås en liten gnutta tävlingsanda. Året runt träffas ett tiotal av medlemmarna i PRO Guldsmedshyttan/Storå för att spela boccia tillsammans.

Annons
Någon rivalitet märks inte i gruppen som varje tisdag möts för att spela boccia tillsammans, men resultaten antecknas i alla fall.

Golvet i ”Templet”, IOGT-NTO:s lokal i Stripa, lutar lite ut mot sidorna. I alla fall om man ska tro pensionärerna som varje tisdag möts upp i lokalen för att spela en omgång boccia.

– Man kan åtminstone skylla på att det är ojämnt, säger Kennert Berisson, ordförande i PRO Guldsmedshyttan/Storå.

När det blir varmare ute, i maj någon gång, kommer sällskapet att flytta ut bocciaträffarna till gräsplanen vid Råsshallen.

– Vi har roligt på båda ställena men då brukar det vara ännu fler som deltar, säger Gun Gryth som tillsammans med sin make är ansvarig över motionsaktiviteterna i föreningen.

– På torsdagar har vi gymnastik och sedan är det seniordans, säger hon och berättar att föreningen varje september åker till Ånnaboda och kör en femkamp.

– Det är för gemenskapen, inte så mycket för tävlingsmomentet. Men vi skriver upp resultatet, säger Gun.

– Jag skulle säga att de resor vi gör tillsammans är det som skapar mest gemenskap, vi brukar vara runt 30–35 stycken som följer med på både dagsresor och längre turer, fyller Kennert i.

I sommar paneras en resa till Åland för medlemmarna.

Mer läsning

Annons