Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorträff där snyggast vinner

En röd Volvo Amazon, en handmålad Honda Gold Wing och en Mazda RX-8 med bra fart i stereon. Under torsdagskvällen radades fordonen upp vid Oscarsparken för att tävla i Bergslagens snyggaste.

Annons

Motorklubben SHRA:s tävling, Bergslagens snyggaste, är en mångårig tradition som lockar folk från hela norra länet.

– Här har alla något att titta på, oavsett om man är intresserad av bilar eller andra fordon, säger Gun Envik, ordförande i SHRA.

På tävlingen koras årets snyggaste bil, motorcykel, Epa och ljudbil.

– Ljudbil är nytt för i år, säger Gun Envik och berättar att den kom till efter ett önskemål.

– Det är alltid roligt när det kommer något nytt, det ska inte bara vara samma som kommer tillbaka varje år.

Bakom initiativet står Petra Resare som själv ställde upp i tävlingsklassen med sin Mazda RX-8.

– Det var på tiden att vi också fick vara med, säger hon och berättar om tävlingsklassen.

– Det handlar om att trycka in så mycket ljud det bara går i bilen utan att ljudet skramlar.

Mats Englund hade gjort just det och dessutom fått plats med skalet av ytterligare en bil inuti den andra.

– Det här är mitt livsverk som jag är fantastiskt nöjd med, säger han.

Populär motortävling. Gräsplanen framför Café Oscar och längs strandpromenaden i Lindesberg fylldes ganska snabbt med fordon när SHRA höll sin årliga sommartävling, Bergslagens snyggaste.Foto: Sofia Gustafsson
Bergslagens snyggaste. 13-åriga Rasmus Engdahl hade inte något pimpat fordon med sig, men kunde nog tävlat ändå. – Jag lämnar aldrig huset utan en kam och brylkräm, det ska vara äkta vara, säger Rasmus och berättar att största intresset är bilar och Rockabilly.
Tävlingskategorin bil. Pehr Lekeborn och Cecilia Karlqvist kom med en Volvo Amazon från -66. - Det här är en ovanlig bil, det finns inte så många av den kvar, säger Pehr och berättar att den egentligen är hans mammas.
Ljudbil. Mats Englund från Löa har jobbat med detta bygge i tre år. Nu deltar han i tävlingen Bergslagens snyggaste ljud. –  Jag hoppas att jag har lika stor chans som de andra, säger han.
MC. Johnny Berglind och Kerstin Berglind kom till Bergslagens snyggaste på sin handmålade Honda Gold Wing  från -96. – Vi har målat halva var, vi ville inte ha en helt vit hoj, säger Johnny.
Mats Englund, från Löa, tävlade i klassen ljudbil med en kreation som han jobbat på i tre år. - Jag är fantastiskt nöjd med resultatet, säger han.
Petra Resare tog initiativet till att tävlingsklassen ljudbil skulle vara med i årets omgång av Bergslagens snyggaste. - Det kommer nog inte gå så bra för mig idag för jag har råkat slå sönder stereon, erkänner hon.
Andreas Kemhagen från Lindesberg vann i fjol kategorin snyggaste Epa. - Jag har putsat en del på den sedan dess, säger han innan tävlingen drog igång på torsdagskvällen.
Kerstin Berglind, Guldsmedshyttan, var med i en motorcykelolycka för några år sedan. - Jag har inte vågat åka MC sedan dess, förrän idag, säger hon och berättar att tävlingen vid Oscarsparken lockade henne tillbaka upp på hojen, en Honda Gold Wing från -96.

Tävlingsresultat

Kategorin Bergslagens snyggaste bil 2015 vann Pehr Lekeborn med sin vita Cadillack Coupe DeVille från -53.

Snyggaste motorcykel 2015 vann Kjell Wadsten med en Harley Davidson från -47.

Snyggaste Epa 2015 vann Jesper Andersson med en grön Volvo Duett från -66.

Snyggaste ljud 2015 vann Henrik Karlsson med sin Volvo X90 från 2004.

Mer läsning

Annons