Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motstånd mot bygge nära Parkudden

Kommunstyrelsen beslutade under tisdagen att låta Bergslagens miljö- och byggförvaltning, BMB, ta fram ett planprogram för Lindesby respektive området väster om Lindesjön.

Annons

– Miljöpartiet reserverar sig för byggnation väster om Lindesjön, och det är fel att lägga ut detta uppdrag innan den fördjupade översiktsplanen för Lindesberg är antagen, säger Inger Griberg (MP).

Det beräknas ske i slutet av året.

I ett planprogram tas förutsättningar fram för ett eller flera områden, såsom utsträckning, övergripande planering av infrastruktur, samt hur och om området eventuellt kan bebyggas.

När detaljplaner i nästa skede ska tas fram, finns den bakomliggande planeringen som knyter ihop de olika områdena med varandra klara.

– Vi är för att ett planprogram läggs ut, men tveksamma till bebyggelse nära Parkudden, säger Ulf Axelsson (V).

Den inställningen är han inte ensam om.

Jonas Kleber (C) konstaterade att det finns många tveksamheter runt Parkudden.

– Moderaterna säger också nej till bebyggelse vid Parkudden i dagsläget, men det motsäger inte att vi lägger ut ett planprogram, säger Pär-Ove Lindqvist.

Ulf Axelsson förordade att vänta med Parkudden och i stället prioritera Lindesby och Sörlunda, men i slutet på diskussionen var det endast MP som motsatte sig uppdraget till BMB för norra Lindesby och Parkudden.

Mer läsning

Annons