Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Murkna kastanjer fällda

På måndagsmorgonen fälldes tre kastanjer i Flugparken i Lindesberg. Orsaken var att de angripits av röta. Övriga träd i parken har kontrollerats och kommer att få står kvar tills vidare.

Annons
På måndagen fälldes tre kastanjer i Flugparken.

– Vi kommer att hålla ögonen på de träden och vi får återkomma till hur vi ska göra med dem längre fram, säger stadsträdgårdsmästare Arne Tschentscher.

Det var i samband med kraftiga vindar och åska som en av de nu fällda kastanjerna bröts itu och blottade ett murket innanmäte. Det trädet och två till togs ned på måndagsförmiddagen.

– Två av träden var murkna i stammen och ett hade en skada efter en gren som fallit tidigare, berättade Lars Folkesson vid Nybo skogsservice som anlitats av BKT för jobbet.

Hur det blir med återplantering av träd är inte helt klart.

– Det är inte säkert att vi ersätter de träd som nu tagits bort, säger Arne Tschentscher .

Han vill få igång en diskussion om hela området med parken och stationen. Träden i parken börjar nå sin maximala livslängd och hotas dessutom av angrepp från svamp och parasiter.

– Därför är det viktigt att välja rätt sorter när det ska planteras nya. Och så måste vi veta hur området ska utformas, det inte bara att sätta dit ett träd, det måste ske efter en plan, säger han.

Mer läsning

Annons