Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikmästare i kyrkan

Oktober blir en höjdpunkt för levande musik i Linde med flera olika konserter. Lördag kväll den 12 oktober fylls Lindesbergs kyrka med Whispering Band och lättsmälta jazzklassiker.– Swing IT! Linde, säger motorn bakom Lindesbergsspelningen, Sten B Norén.

Annons
Styrketår. – Jazzen är närvarons apostel, en själslig seglats på frihetens, glädjens och godhetens vågor, säger Sten B. Norén.

Storbandsjazz med med anknytning till namn som Glenn Miller, Duke Ellington, Count Basie och Benny Goodman lever i nya generationer. Det gör också Whispering Storband som firar 80 år som band.

– Jag var kyrkvärd och medlem i jazzklubben då jag bodde i Varberg och drog in jazzmusik i kyrkan där. När jag kom tillbaka till Lindesberg och tillsammans med min son var på Whisperings 50-årskonsert 1983 väcktes tanken på konserter här, säger Sten B Norén.

Det dröjde några år innan det blev verklighet. På lördag blir det Whisperings sjätte besök under åren i Lindesbergs kyrka.

Sten är mer än uppenbart nöjd med programförklaringen för konserten. Swing IT. Linde.

– Även unga människor får en koppling till Swing IT magistern, Alice Babs och förstår vad det handlar om, säger Sten B Norén.

Det tog tid för jazzen att släppas in i Guds hus.

Så fel, anser Sten B Norén.

– Den skapades på bomullsfälten i sydstaterna för att ge livsmod bland människor som hade ett större helvete på jorden än Jesus själv haft, säger Sten B Norén.

Mer läsning

Annons