Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket motor i sommar

Motorklubben SHRA har mycket på gång inför säsongen. Bilar och motorcyklar kommer att synas och höras gång på gång under sommarhalvåret.

Annons

Mellan 600 och 700 medlemmar har Lindesbergs motorklubb SHRA. Alla bor inte här, men många kommer när det är dags för tävling eftersom det går åt ett hundratal funktionärer. De som jobbar med säkerheten har initierat en ledarkurs som ska hållas på Stadshotellet den 12–13 mars.

– Det är flera år sedan det var en sådan kurs med fokus på dragracing, säger Mikael Blomberg, ordförande i SHRA.

Förutom att ordna tävlingar har klubben påbörjat ett samarbete med fordonstekniska programmet på Lindeskolan. I oktober tog man hit en fordonsbyggare som föreläsare, och i mars ska eleverna få besöka honom i Borlänge där han bygger tävlingsbilar.

En nyhet för i år är licensuppkörning. Detta genomförs i form av en testtävling på industrirakan.

– Vi har en teorikurs och man får avlägga förarprov. Det är bra för nybörjare att ha känt på vad som händer vid tävling. Vi ska försöka ha det så varje år framöver, säger ordföranden.

Folkfest i vanlig ordning räknar klubben med i maj då det är dags för den stora vårmönstringen. De sista två åren har denna hållits på Fornaboda travbana, men det blev dyrt och många spontanbesökare uteblev. Därför flyttas den nu tillbaka till Lindeskolan. Cruisingen på kvällen kommer att gå via Kungsgatan, på grund av vägbygget på Kristinavägen.

Två deltävlingar i serien SDL, Swedish dragracing legaue, kommer att köras på industrirakan. I juni för motorcyklar och i augusti för bilar. Vid två andra tillfällen, i juli och vid Lindemarken, blir det streetrace.

– Vem som helst, oavsett bilmodell, trimmat eller otrimmat, kan anmäla sig. Då kör man 200 meter så fort det går. Vi ordnar det för att locka fler till bilsporten helt enkelt.

Ett problem för motorentusiasterna är dock att det inte finns någon depå vid industrirakan. SHRA har en idé om att bygga en.

– Det kostar 4 miljoner om vi lejer för jobbet. Vi ska diskutera på årsmötet hur vi kan lösa finansieringen. Vi hoppas kunna sätta igång i år, säger Mikael Blomberg.

De populära motorträffarna vid Oscarsparken på torsdagar ordnas även i år med start veckan efter vårmönstringen.

SHRA sommarplaner

30 april: Licensuppkörning.

14 maj: Vårmönstringen.

4–5 juni: SM dragracing mc.

16 juli: Streetrace för alla.

13–14 aug: Linde open.

17 sept: Streetrace för alla.

Torsdagar: Motorträffar vid Oscarsparken.

Mer läsning

Annons