Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mysig marknad i höstrusket

NYBERGET.Glögg värmd över öppen eld och varma och färgglada hemstickade kläder till försäljning. Höstmarknaden i söndags blev extra mysig tack vare det gråa vädret.

Annons
Varm glögg. Lasse Linusson och Sofie Regnander smakade på glöggen.

Nybergets byalag ordnade sin höstmarknad för andra gången i söndags. Platsen var ny för i år.

– Förra året hade vi den i Midtjärnsbro, men i år ville vi prova att ha den längs byvägen här i Nyberget, berättade Eva Syk, som är marknadsansvarig i byalaget. Hon är också fast boende i Nyberget.

Tolv knallar slöt upp, och här fanns till exempel goda matvaror, hemgjort godis, kryddor, varma kläder och konstverk att köpa.

– Jag och min lillebror har själva plockat kastanjerna som vi säljer, berättade Tindra Eriksson, marknadens allra yngsta knalle.

Kastanjer kan man använda till mycket, till exempel dekorera ljuslyktor. Tindra och Hannes hade också fått goda marknadskolor att tugga på.

Gråkallt och regnigt

Från Hällefors kom Remy och Eva-Britt Olsson, som var på genomresa.

– Det här blev en överraskning för oss, vi hade inte planerat att åka hit. Men det gjorde den här dagen extra trevlig, konstaterade Remy, som hade köpt ett stort fat småkakor av Marguerite och Alfred Malmström, som hade bakat.

Det var gråkallt och regnigt. Desto bättre smakade glöggen som värmdes över öppen eld. Kaféet hade inhysts i ett garage till en villa.

Nybergets byalag hoppas att marknaden ska bli en tradition.

– I år kom det fler försäljare än förra året, och det kommer att bli en marknad nästa år igen, sa Eva Syk.

Kastanjer till salu. Tindra och Hannes Eriksson hade själva plockat kastanjerna de sålde. De fick god marknadskola också.
Kakfat. Marguerite och Alfred Malmström från Midtjärnsbro gillar att baka och hade gjort fina uppläggningsfat med kakor. Remy och Eva-Britt Olsson från Hällefors köpte två.
Varma vantar. Gunnel Jönsson från Lindesberg sålde varma, hemstickade vantar och mössor i glada färger.
Små tomtar. Än är det inte jul, men några tomtar dök upp på marknaden. De här kommer från Lotta och Linda Karlsson från Stråssa.
Höstkrans. Camilla Hjelm sålde utsmyckningar för dörrar som passar för årstiden.

Mer läsning

Annons