Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Namninsamling gav fotbollsplan

Guldsmedshyttan. 53 underskrifter på en namninsamling från de boende på Granlidenplan lämnades till Lindesbergs kommun i augusti. På önskelistan stod en fotbollsplan. Det gav resultat.

Annons
Spelar boll. Naem Saed och Hovig Kaskakarian bor på Granlidenplan och de spelar ofta fotboll i området. De ser fram emot den nya planen. – Det behövs, säger Naem Saed.

– Vi har beslutat att göra en enklare fotbollsplan i området, säger Johan Tranquist, förvaltningschef kultur- och fritidsförvaltningen.

I namninsamlingen skriver de boende att ”Barnen behöver någonstans att spela fotboll på nära Granlidenplan. I dag spelar de på gården och parkeringen vilket inte är tillåtet”.

– För ett tag sedan gick en dörr sönder när de sparkade boll. Det är inte kul för de vuxna och det är inte kul för barnen, säger Anna Galesian som tillsammans med sin man och sina tre barn har skrivit under insamlingen.

Spontan idrottsyta

Nu har det beslutats att Lindesbergsbostäder (LIBO) ska utföra en markberedning av en gräsyta ovanför Granlidenplan i Guldsmedshyttan. Efter det ska fotbollsmål placeras på gräsplanen som sedan blir tillgänglig för allmänheten.

– Ytan kommer inte att hålla fotbollsplanstandard utan det blir mera som en spontan idrottsyta, säger Johan Tranquist men påpekar att man nog inte kommer att bli klar med planen förrän till våren.

Mer läsning

Annons