Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätstöd i svåra läxämnen

I onsdags var det avslutningssamling för lärarna på Lindeskolan. Då överraskades Fredrik Lindmark med kommunens pedagogiska pris. Det fick han för sin innovativa sätt att ge läxhjälp till eleverna utan att behöva jobba extra på kvällarna för det.

Annons
Teknisk hjälp. Fredrik Lindmark har spelat in sig själv när han resonerar och löser fysik och kemiproblem. Det kan hans elever följa hemifrån läxbordet. Barn- och utbildningsnämndens ordförande Linda Svahn (S) gav Fredrik nämndens pedagogiska pris för det detta läsår.

– Många elever tycker det är svårt att arbeta med matte, fysik och kemi utanför skolan. Få har ju en sådan ämneslärare hemma. Därför har jag filmat när jag löser problem och mina resonemang. Det kan eleverna nå via vår Lindeskolans lärplatform på nätet, berättar Fredrik Lindmark.

Han har dessutom spelat in vissa svåra genomgångar så att eleverna kan köra dem i repris i lugn och ro. För att effektivisera även lektionstid funderar han på att utveckla metoden med att låta genomgångar bli hemläxa så att lektionen i skolan kan användas till individuellt arbete.

– Det här har uppskattas av eleverna. Jag ser också på lektioner när vi arbetar individuellt och jag måste ägna mig åt en elev att andra går ut på lärplatformen, säger Fredrik Lindmark. Idén har han haft ett antal år, men det är först detta läsår som den omsatts i verkligheten. Eftersom priset på 25 000 kronor var delat i år fick Fredrik 12 500.

– Jag kommer att hitta någon intressant kurs eller fortbildning som jag kan lägga dessa pengar på, säger han.

Nämndens motivering till priset inleddes med: ”Fredrik har med stort engagemang och mycket höga ambitioner visat vad en lärare kan göra med modern teknik”.

Mer läsning

Annons