Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätverk bjuder till kulturmöte

Hur ser kommunens politiker på framtidens kulturliv för barn och ungdomar i Lindesberg? Med denna frågeställning bjuder Nätverket Lindekultur in till ett diskussionsmöte med politikerna.

Annons

Barn- och utbildningsnämnden ska sänka sina kostnader. För att klara sparbetinget finns beslutet att lägga ned verksamheterna Kultur i skolan och Kultur i förskolan.

Detta sparbeslut har väckt reaktioner hos en del medborgare i kommunen.

I augusti i år bildades Nätverket Lindekultur. Det ska vara just ett nätverk, inte en förening med styrelse, avgifter, protokoll och årsmöten. Nätverket har efter detta genomfört möten och nu är ännu ett möte på gång.

På tisdag den 5 november bjuder Nätverket in till ett möte om kulturlivet för barn och ungdomar på orten. Det är ett öppet möte dit politiker bjuds in. Mötet ska ske i Kulturum på Lindeskolan.

Frågor som Nätverket vill diskutera är barn och ungdomars framtida möjligheter till att dansa, spela instrument, sjunga eller vara med i teatergrupper, på fritiden och/eller under skoltid. Nätverket vill diskutera konsekvenser av besparingen på Kultur i skolan.

Förutom direkta konsekvenser för verksamheterna med barn och ungdom så påverkar beslutet även hur bemanningen på kulturskolan ska ske, framhåller Nätverket Lindekultur.

Mer läsning

Annons