Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätverk ger glädjeoch jobbkontakter

– Å, vad roligt det är att nätverka, utbrister Fredrik Throzell mitt i sitt berättande om hur han ordnade transport till Irak åt en oväntad kund. Kontakten med kunden fick han vid ett frukostmöte med BNI.

Annons
Fredrik Throzell från Nora Lindefrakt berättade på BNI-frukosten om oväntade kontakter genom affärsnätverket.

Affärsnätverket BNI finns över hela världen, även i Lindesberg. Poängen är att knyta personliga kontakter, att rekommendera varandra och därmed hjälpa andra att få nya kunder.

På onsdagar äter medlemmarna frukost på stadshotellet och då har några bjudit med sig gäster.

Var och en får en minut till att presenterar sig och sitt företag och tala om vilka företag man skulle vilja har kontakt med. Kanske har någon en anknytning dit. Alla sätter också sina visitkort i en låda som cirkulerar.

Drömkunden

Dagens tiominutare är ett viktigt inslag, och denna onsdag är det Fredrik Throzell från Nora-Lindefrakt som berättar lite extra om sin verksamhet. Och här är det tillåtet att skryta om sina affärer.

– Drömkunden är de oväntade kunderna, och en sådan fick jag genom en av våra frukostgäster. Han hade sökt på flera vägar utan att kunna få en transport till norra Irak, men det kunde jag lösa.

Fredrik Throzell har varit medlem i BNI sedan i somras och en förhoppning han har är att knyta kontakter för att kunna göra paketlösningar tillsammans med andra företagare.

Ett och ett halvt år

Mikael Blomster på Expertbutiken har varit medlem ett och ett halvt år och han tycker detta är ett fantastiskt verktyg.

– Den här vägen kan man få kontakt med rätt person direkt, på många större företag är det annars hopplöst att komma fram.

– Nätverk kan låta jobbigt, men det är det inte. Visst tar det en del tid men det har genererat ganska mycket affärer för oss.

Fakta: BNI

BNI står för Business Network International och är ett nätverk med fokus på att göra affärer.

I Lindesberg är 17 företag medlemmar. I Örebro län finns åtta BNI-team.

Medlemmarna är välkomna på BNI-möten överallt.

I ett lokalt team får varje bransch bara vara representerat av ett företag för att undvika intern konkurrens.

Medlemsavgiften är 8 100 kronor första året, och de följande åren 1000 kronor mindre. I avgiften ingår en utbildningsdel.

Regionschefen för BNI Örebro län samarbetar med kommunernas företagarföreningar och näringslivsavdelningar.

Mer läsning

Annons