Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NCC snabbar på vägbygge

I början av september ska den fjärde etappen av Kristinavägens ombyggnad vara klar. Det är tre veckor tidigare än den ursprungliga planen.

Annons
Byggnadsarbetare. Päivö Rubin är en av dem som arbetar med ombyggnaden av Kristinavägen.

Det beskedet har kommunen fått av entreprenören NCC.

– Vi har tillsatt ett arbetslag och på så vis utökat arbetsstyrkan mot den vi hade ursprungligen. Det är personer som skulle ha jobbat med andra projekt, säger Lars Hildingsson platschef på NCC.

Sommaruppehåll

Dessutom ska det planerade sommaruppehållet på tre veckor kortas med en vecka och arbetet återupptas redan vecka 31.

Det är kommunen som genom BKT undersökt möjligheterna att snabba på ombyggnaden.

Ombyggnadsarbetena har fått kritik av handlarna. Mattias Eriksson, ordförande för Svensk Handel i Lindesberg, är nöjd med beskedet.

– Det är jättepositivt. Det är klart att man kan önska att det skulle gå ännu snabbare. Men alla förbättringar är positiva, säger han.

Utföra justeringar

I samband med upphandlingen av fjärde etappen fick NCC även en beställning på att utföra justeringar på de sträckor som tidigare byggts om.

Det handlar bland annat om farthindren utanför Frosts konditori och sträckan norr om Flugparken.

Ytterligare en månad

– Det kommer att ta ytterligare en månad innan hela det arbetet är klart. Men det berör inte affärerna på samma sätt, säger Lars Hildingsson på NCC.

Kommunchef Peter Bring säger att den påskyndade processen inte kommer att innebära några ytterligare kostnader för kommunen.

Mer läsning

Annons