Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till seniorboende i Mosebacke

Kommunstyrelsen i Lindesbergs kommun har beslutat avsluta ärendet om möjligheten att bygga om Mosebacke äldreboende i Vedevåg till ett seniorboende.

Annons

I stället tar kommunala fastighetsbolaget Lindesbergsbostäder över frågan eftersom det är fastighetsägare.

– Jag tror inte det är läge att bygga seniorbostäder i Vedevåg, säger socialnämndens ordförande Irja Gustavsson (S).

Den enkät som gjordes bland äldre i Vedevåg med omnejd förra året visar att få kan tänka sig att flytta till ett seniorboende i Mosebacke.

– När jag tittade på hyrorna och såg hur dyra de kan bli insåg jag att det blir svårt att genmomföra en ombyggnation. Skillnaden mellan hur mycket de som besvarat enkäten vill betala och vilka hyror vi behöver ta ut är för stort, säger socialnämndens ordförande.

Ville återremittera

Vänsterns Snorre Hermansson kände sig under debatten i kommunstyrelsen obekväm med förslaget att avsluta ärendet för att Libo har ägaransvaret.

– Jag tycker frågan borde återremitteras till socialnämnden. Den kan ta fram uppgifter som ger bättre underlag.

Men vänsterpartisten fick inget gehör för sitt förslag.

Vad som nu kommer att hända med det tömda äldreboendet Mosebacke är ännu inte klart. Fastighetsbolagets verkställande direktör Stefan Eriksson säger att frågan hålls vid liv. Bland annat förs diskussioner med företrädare för Vedevågsvisionen.

– Vi har lite alternativa diskussioner igång, säger Stefan Eriksson. Mer kan jag inte säga i dag. Vi får se i höst vart det kan ta vägen.

Mer läsning

Annons