Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det P-skiva som gäller

Sedan en vecka tillbaka gäller parkeringsskiva för parkering i Lindesbergs centrum.– Vi vill få mer snurr på parkeringarna i centrum, säger Merit Israelsson, näringslivschef i Lindesbergs kommun.

Annons
P-skiva. Nu ett krav när du ska ställa bilen i Lindesbergs centrum.

Från den 15 september ska du ha en p-skiva i ditt fordon om du ska parkera på en allmän parkeringsplats i centrum. Tre timmar får du sedan parkera ditt fordon på den platsen.

– Det är framförallt ett önskemål från handlarna att vi ska ha p-skiva. Och vi har utökat från två timmars parkeringstid till tre. Och så har vi långtidsparkeringar där de som behöver ställa ifrån sig bilen under hela dagen kan stå, säger Israelsson.

Vardagar mellan klockan 8–18 och vardag före söndag/helgdag 8–15 krävs nu p-skiva i centrum.

– Parkeringen är gratis och p-skivor finns att hämta i de flesta butiker, bensinmackar, på biblioteket, turistbyrån och i kommunhuset. Även p-skivor från annan ort, till exempel från Nora kommun, är giltig i Lindesberg.

Utan p-skiva kan det bli parkeringsanmärkning på 200 kronor. En parkeringsvakt är anlitad som jobbar i de fyra norrkommunerna.

– Vi ser nu även över hur vi kan förbättra parkeringarna i centrum ännu mer. En åtgärd vi ska göra är att måla linjer för parkering så att parkeringsutrymmena utnyttjas mer effektivt.

Mer läsning

Annons