Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är hundrastgården invigd

Det skälldes rejält borta vid det gamla kommunförrådet i Dalkarshyttan på söndagseftermiddagen. Med ballonger, tal och mängder av hundar på plats invigdes stans nya hundrastgård.

Annons
Nya bekantskaper. Hundarna Frode och Janis fann varandra snabbt i hängnet för de lite mindre hundarna. I bakgrunden Janis matte Åsa Mitander och Frodes husse och matte Johan Falk och Therese Rindberg.

 – Hundar behöver träffa sina gelikar precis som vi människor, säger Åsa Mitander som just släppt lös sin Janis, en fem månader gammal bostonterrier i hängnet för de mindre hundarna.

Där gick det inte lång tid innan Janis och Frode, en dansk-svensk gårdshund på två år, fann varandra.

– Det bästa med det här är att hunden får motion och kan leka med andra hundar. Sen är det också viktigt att de lär sig läsa andra hundars signaler, som kroppsspråk och ljud, säger Åsa Mitander.

Också Frodes matte Therese Rindberg från Vedevåg uppskattade initiativet.

– Det är skönt att få komma hit och släppa Frode så att han får vara lös och leka. Då riskerar man inte heller att det kommer någon som är hundrädd, säger hon.

Under året har den nybildade Lindesbergs hundrastgårdsförening fått hjälp av kommunen att göra i ordning de tre hängnen i Dalkarshyttan.

– De har kört bort skräp och hjälpt till med nytt stängsel medan vi har städat och letat sponsorer, berättar Lars Engbom, ordförande.

Nu är nästa steg att färdigställa slussar in till hängnen.

– Sen till våren är tanken att vi ska ha grillkvällar och kurser för hundägare här, säger han.

Mer läsning

Annons