Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Lindesberginvigt sin nya arena

Invigningen blev en riktig folkfest. Lindesbergarna var överens om att hallen blir ett lyft för staden.
– Det här är precis vad Linde behöver, säger May Jansson.

Annons
LIF Lindesberg och tränaren Micke Martinsson var mycket glada över den nya arenan då de intervjuades av Per Fritzell. BILD: HÅKAN EKEBACKE

Stora arenahallen var nästan fullsatt när konferencier Per Fritzell steg upp på scenen i förd Lif Lindesbergs färger, orange och blå.

Och kvällen kom att anspela mycket på både sport- och kulturliv i staden.

Stefan Gryth från Lindesberg kommer ofta att besöka arenan för olika sportevenemang.

Betyder jättemycket

– Jag ska alltid gå på handbollen och kanske även volleyboll. Det här betyder jättemycket för idrotten, men också för kulturen och skolan framför allt, säger han.

Gymnasieeleven Erik Gunnarsson satt i publiken.

– Jag tycker att hallen är jättefin, vilka lokaler! Man går mycket hellre hit på raster än sitter i en korridor i skolan, säger han.

Mellan invigningens båda akter stod May Jansson och blickade ut över arenan, som hon tycker ger Lindesberg nya möjligheter.

– Förut hade vi inte så stort utbud för att ta emot evenemang. Det fanns ingenstans att ha matcher. Det här behöver stan för att leva upp.

Nyfikna åskådare

Alla fick en chans att titta runt i de nya lokalerna. I judohallen visades sporten upp för de nyfikna åskådarna. Bland dem stod några tjejer som just vunnit guld i junior-VM i handboll.

– Det är synd att vi inte kommer att spela matcher här, säger Lina Larsson och får medhåll av systern Linn.

– Men vi går på handbollsgymnasiet, så vi kommer att träna här. Det är en jättefin hall.

Sporten viktig. Både gymnaster, judoutövare, handbollsspelare och dansare fick visa hur de ska använda arenan i framtiden. Rytmisk gymnastik är en av sporterna som fått nya lokaler.
Tre trumpeter. Kjell Karlsson, Thomas Strand och Margareta Seger blåste fanfar tidigare under dagen då konstverken vid arenan invigdes.

Mer läsning

Annons