Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan publiken se ett A-lag på Smedvallen

I år kan läktaren på Smedvallen återigen fyllas med fotbollsfans, äntligen får Wedevågs IF tillbaks ett A-lag. – Fotbollen är den röda tråden i Wedevågs IF:s anrika historia, säger Erik Carlsson, ordförande i föreningen.

Annons
Träningsflitiga. Wedevågs IF:s nystartade A-lag består av cirka 25 träningsflitiga herrar. ”Vi har snittat på runt 16–17 spelare på träningarna så folk är motiverade att visa framfötterna i det här läget”, säger Erik Carlsson, ordförande i Wedevågs IF.Foto: Sofia Gustafsson

2010 lade man ned A-laget på grund av interna konflikter. Trots att många efterfrågat en nystart har det sedan dess inte funnits någon som tagit tag i det.

Men när Johan Bååk, som i dag är lagledare, hörde av sig till Erik Carlsson tidigare i år bestämde de sig för att göra slag i saken.

De får börja i lägsta serien, division 7 norra. En derbyserie med lag som Nora BK, Hällefors AIF och GSBK. Men tron på den egna kapaciteten finns redan där.

– Vi har satt som mål att vi ska placera oss på den övre halvan av tabellen, men det är svårt att veta eftersom vi inte har mätt oss mot de andra lagen än, säger Erik Carlsson och är lite försiktig i sin prognos.

Men huvudtränaren, Erik Wallström, vill mer.

– Jag tror att vi är lite mjäkiga med målet, vi har en riktigt bra trupp, säger han.

Lagets styrka är sammanhållningen.

– Det finns ett härligt go i laget, säger Wallström.

Uttagningen till matcherna sker efter devisen att den som tränar får spela.

– Det här betyder mycket för hela bygden, nu kan folk komma och titta på fotboll på Smedvallen igen, säger Erik Carlsson.

Ledarstaben. Erik Wallström, Johan Bååk och Erik Carlsson

Mer läsning

Annons