Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kräver svenska artister: Stoppa utvisningen av Robert Kayongo!

Stoppa utvisningen av Robert Kayongo. Stoppa utvisningar av arbetskraftsinvandrare. Det kräver nu flera stora artister, bland annat Björn Skifs, Malena Ernman, Alexander Bard och Mikael Wiehe, i en debattartikel i tidningen Expressen.

Annons

NA har tidigare berättat om Robert Kayongo. Han kom till Sverige som 16-åring för åtta år sedan. Men trots att han nu har rotat sig, fått jobb, bostad och många vänner i Fellingsbro, så ska han utvisas till Uganda.

Nu ställer sig svenska artister bakom Robert Kayongo. Stoppa utvisningen av Robert Kayongo kräver artisterna.

Förutom via stödgruppen på Facebook med tusentals människor som stödjer Robert så har även flera politiker engagerat sig i hans öde. Och nu också alltså även svenska kändisar. I en debattartikel i tidningen Expressen kräver nu 29 kända svenskar att Robert ska få stanna i Sverige.

I debattartikeln lyfts fram att Robert talar flytande svenska, att han har ett jobb, en egen lägenhet och att han i högsta grad bidrar till samhället.

Artisterna skriver i Expressen: "Migrationsverket har i dagarna avvisat hans överklagan och han ska inom kort utvisas från Sverige. Migrationsverket hade möjlighet att se hans anpassning som särskilda skäl och bevilja Robert arbetstillstånd, men de valde att avslå hans ansökan. Robert har redan gett så mycket till vårt samhälle. Fråga hans arbetsgivare, fråga hans fotbollslag, fråga alla barn och ungdomar som han är ledare för, fråga hela Fellingsbro!"

I debattartikeln i Expressen vänder sig också artisterna till statsminister Stefan Löfvén (S) med följande fråga: "Vad hände med det Sverige du beskriver? Det Sverige som ska stå upp för människors okränkbara värde och rätt?"

Björn Skifs är en av 29 kända svenskar som skrivit på uppropet i Expressen.
Malena Ernman är en av 29 kända svenskar som skrivit på uppropet i Expressen.

LÄS OCKSÅ: Robert Kayongo fick nej igen – på tisdag flygs han till Uganda: "Blev som vi befarat"

LÄS OCKSÅ: Roberts utvisning uppskjuten efter vaccinationsmiss

LÄS OCKSÅ: Roberts stödgrupp JO-anmäler Migrationsverket

Mer läsning

Annons