Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska det bli fart på city

Köpmannaföreningen blev Svensk Handel Lindesberg som nu blir ytterligare något annat - och ökar samverkan med övriga näringslivet i stan. Syftet – att kunna verka kraftfullare för en livfull stadskärna.

Annons

– Det är viktigt att alla drar åt samma håll, säger Mattias Eriksson, tidigare ordförande för nu på is langda Svensk Handel Lindesberg. Det är ett måste i en stad som Lindesberg. Att samverka för utvecklingens skull.

Då behövs också en verkningsfull organisation.

Övergripande ansvar

En grupp med övergripande ansvar att något ska hända är ”Uppdrag Lindesberg”, en plattform som ska verka över hela kommunen där bland annat Företagarföreningen har en framskjuten position.

Dessutom håller det på att startas en ny förening, kallad Linde City, där all form av näringsliv i Lindesberg ska vara delaktig, såväl handel som företag och fastighetsägare.

Få snurr på stan

Mattias Eriksson kommer även fortsättningsvis vara delaktig i stans evenemang, genom sitt nya uppdrag i gruppen ”Upplev Lindesberg”, initialt en ekonomisk förening som växt fram ur ”Uppdrag Lindesberg” där bland andra intressenter som Bergslagens Sparbank, Egeryds, Ica och Hemköp finns med och diskussioner pågår med fler.

– Det är viktigt att få snurr på stan, ta vara på ideer och göra något av det, säger Mattias Eriksson.

Till det behövs såväl ”doers” som thinkers” menar han.

– Tidigare har alldeles för mycket hängt på frivillighet, det krävs mer för att nå längre.

Han konstaterar att det står alldeles för många lokaler tomma i stan, vilket är en sak för den nya konstellationen att råda bot på.

– Stan behöver puls, det känns väldigt intressant att få vara med och skapa den.

Mer läsning

Annons